Bruut Bier logo

Nieuws

Speciaalbier hotspots in Amsterdam

Share:
Speciaalbier hotspots Amsterdam

Waar vind je het beste speciaalbier aanbod in amsterdam

Speciaalbier is niet meer weg te denken en zeker niet uit Amsterdam. Het is zelfs zo gewoon geworden, dat brouwerijen zich als gistcellen vermenigvuldigen en de initiatieven rondom bier nauwelijks te tellen zijn. Maar waar vind je nu interessant of vernieuwend gerstenat in een stad als Amsterdam? Bij Bruut houden we wel van een sappie en daarom namen we een duik in de lokale biermarkt.

 
 

 

 

Amsterdam een saaie bierstad stad?

Dacht het niet! De stad heeft de afgelopen jaren in rap tempo een rijke craftbiercultuur ontwikkeld. De hoofdstad barst vandaag de dag van gezellige spots waar je een smaakvolle pint kunt pakken. De eerste nieuwkomers waren de microbrouwerijen. Een handje vol bier-entrepreneurs staken de spits af en zij investeerden niet alleen in ketels, maar ook in bierkennis. Als gevolg hiervan is het niveau van de Amsterdamse speciaalbieren er de afgelopen jaren wat ons betreft flink op vooruit gegaan.

Bier hotspots

In de afgelopen jaren zijn er vele toffe nieuwe bier-hotspots bijgekomen. Plekken om gemoedelijk een stuk in je kraag te drinken en waar avontuurlijke bieren op de kaart prijken. Om deze plekken te vinden moet je misschien iets beter waar je het zoeken moet, of waar je moet zijn, maar de stad Amsterdam heeft veel te bieden: vernieuwende speciaalbierbiercafé’s, bottleshops en heeft zelfs een nachtwinkel met een overweldigend bieraanbod ontbreekt niet.

We zetten hier een paar interessante bier-bezienswaardigheden voor je op een rij. Deze lijst is zeker niet uitputtend, allicht kater-wise missschien wel. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat een opsomming bij voorbaat achterhaald is. Ontbreekt er iets dat er zeker bij moet, laat het ons dan weten.

Microbrouwerijen in Amsterdam (met proeflokaal)

Amsterdamse speciaalbier cafés 2.0

Speciaalbier in buurtwinkels

Bruut Bier

Onze eigen bieren laten we natuurlijk niet ontbreken aan de lijst.

We hebben niet normaal lekker bier dat je op verschillende plakken in de stad kunt drinken. Om er een paar te noemen, Bar Baron, Tap Zuid, Tap West, Checkpoint Carley, Café Dopey’s Elixer.

Ook tappen we zelf regelmatig op evenementen in oude kolenopslagruimten onder het spoor Spaklerweg 1, Amsterdam. Meer info hierover vind je via de socials van qru.amsterdam en bruutbier.nl

Of bestel ons bier in de webshop.

 
 

 

 

Bieren

Bieren & Speciaaltjes

nieuwsBRIEF

NIEUWE BIEREN, EVENTS & AANBIEDINGEN

Altijd op de hoogte - Aanbiedingen op maat

VAN FLES TOT FUST

Bekijk hier alle bieren voor jouw zaak. Bruut heeft een divers assortiment aan craftbieren voor horeca en slijter.
Check en ontdek onze bieren.

Welkom,
we moeten het even vragen, ben je ouder dan 18?