Bier dat op natuurlijke wijze evolueert in smaak
Craftbier is een natuurproduct met een eigen verhaal. Bier moet wat ons betreft altijd in balans zijn. Een strak basisbier dat gemakkelijk wegdrinkt is bij Bruut altijd het uitgangspunt. Het is de basis waarop we vervolgens verder bouwen en nieuwe smaken toevoegen.
Bier moet de gelegenheid krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. De bieren van Bruut worden daarom niet gepasteuriseerd en niet gefilterd zodat rijpings- en verouderingsprocessen de ruimte krijgen.
Belgisch bier met Eigen signatuur
Omdat brouwer Sander van Engelen in België twee bieropleidingen en de basisopleiding tot distillateur volgde hebben de bieren van Bruut altijd wel wat Belgische kenmerken.
Volgens Sander onderscheiden de bieren van onze zuiderburen zich in balans en doordrinkbaarheid. Balans wil zeggen dat de ingrediënten goed op elkaar afgestemd zijn zodat er geen één in negatieve zin bijdraagt aan de smaak. Belgische bieren zijn volgens ons een tikkeltje te traditioneel en vaak heel zoet.
De bieren van Bruut zijn in vergelijking met Belgisch bier lekker droog en ze worden bovendien verrijkt met nieuwe smaken en inzichten van nu.
De warme kamer van de opleiding Technicus in Fermentatieprocessen Speciaalbier – Syntra Anderlecht BE.
Bruut is prijswinnend lekker!
Heel wat keren viel Bruut de afgelopen jaren in de prijzen tijdens nationale- en internationale bierverkiezingen. Met name het bier Gajes (tripel) pakt steevast het podium.
Gajes
- Dutch Beer Challenge 2016: Categorie Blond : Zwaar Blond – Goud
- Winnaar Dutch Beer Challenge 2016: verkozen tot Beste bier van Nederland
- Dutch Beer Challenge 2018: Cat. Blond : Zwaar Blond Zilver
- Dutch Beer Challenge 2019: Cat. Blond : Zwaar Blond Zilver
- Dutch Beer Challenge 2020: Cat. Blond : Zwaar Blond Zilver
- Dutch Beer Challenge 2021: Cat. Blond : Zwaar Blond Zilver
- Dutch Beer Challenge 2023: Cat. Blond : Zwaar Blond Zilver