Bruut Bier logo

Nieuws

Brutaal, origineel, tegendraads.

Share:
Bruut brouwt fris, ongefilterd craftbier. De bieren van Bruut zijn gestoeld op Belgische leest, maar tegelijkertijd behoorlijk funky en eigentijds.Dat maakt ze vernieuwend en interessant. Bruut heeft voor elk wat wils. Want we maken ons bier speciaal voor iedereen die van speciaalbier houdt.

Bier dat op natuurlijke wijze evolueert in smaak

Craftbier is een natuurproduct met een eigen verhaal. Bier moet wat ons betreft altijd in balans zijn. Een strak basisbier dat gemakkelijk wegdrinkt is bij Bruut altijd het uitgangspunt. Het is de basis waarop we vervolgens verder bouwen en nieuwe smaken toevoegen.

Bier moet de gelegenheid krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. De bieren van Bruut worden daarom niet gepasteuriseerd en niet gefilterd zodat rijpings- en verouderingsprocessen de ruimte krijgen.

Belgisch bier met Eigen signatuur

Omdat brouwer Sander van Engelen in België twee bieropleidingen en de basisopleiding tot distillateur volgde hebben de bieren van Bruut altijd wel wat Belgische kenmerken.

Volgens Sander onderscheiden de bieren van onze zuiderburen zich in balans en doordrinkbaarheid. Balans wil zeggen dat de ingrediënten goed op elkaar afgestemd zijn zodat er geen één in negatieve zin bijdraagt aan de smaak. Belgische bieren zijn volgens ons een tikkeltje te traditioneel en vaak heel zoet.

De bieren van Bruut zijn in vergelijking met Belgisch bier lekker droog en ze worden bovendien verrijkt met nieuwe smaken en inzichten van nu.

Bier brouwen opleiding

De warme kamer van de opleiding Technicus in Fermentatieprocessen Speciaalbier – Syntra Anderlecht BE.

Bruut is prijswinnend lekker!

Heel wat keren viel Bruut de afgelopen jaren in de prijzen tijdens nationale- en internationale bierverkiezingen. Met name het bier Gajes (tripel) pakt steevast het podium.

Gajes

gajes tripel
wazig bruut bier
Soelaas zwaar blond abdij
pinkpogo grapefruit bier
Amsterdams witbier
Saison bier

Bieren

Bieren & Speciaaltjes

nieuwsBRIEF

NIEUWE BIEREN, EVENTS & AANBIEDINGEN

Altijd op de hoogte - Aanbiedingen op maat

VAN FLES TOT FUST

Bekijk hier alle bieren voor jouw zaak. Bruut heeft een divers assortiment aan craftbieren voor horeca en slijter.
Check en ontdek onze bieren.

Welkom,
we moeten het even vragen, ben je ouder dan 18?