Bier met een missie!


Bruut brouwt Bier voor zaken die belangrijker zijn dan geld. Bruut heeft namelijk een missie en gelooft in een betere wereld. Een wereld waarin we meer naar elkaar omkijken en beter voor elkaar zorgen.

Dat is hard nodig want, de wereld wordt steeds individualistischer. We zijn druk-druk-druk, vooral met onszelf. Ondertussen wordt de kloof tussen arm en rijk alsmaar groter en voelen steeds meer mensen zich buitengesloten.


Bruut gelooft dat je met bier sociale impact kan maken.


Bier brengt mensen samen.
Als je samen een biertje drinkt, deel je wat met elkaar. Je leert elkaar beter kennen en vooroordelen vallen weg. Daar wordt iedereen beter van.
Bruut sluit niemand uit.
Bruut brouwt geen ingewikkeld bier dat alleen de kenners kunnen waarderen. We brouwen fris toegankelijk speciaalbier voor iedereen die van bier houdt. Wat je smaak ook is, ook voor jou zit er wat tussen.

Bruut deelt.
Bruut gelooft niet in ‘ikke ikke ikke.’ Bruut geeft een derde van de winst uit de verkoop van ons bier terug aan initiatieven die streven naar een leefbare stad, waarin je elkaar kent, groet, en helpt. Een stad die ruimte biedt aan alternatieve vrije plekken die toegankelijk zijn voor iedereen. Daarnaast komt Bruut op voor de mensen die in onze maatschappij buiten de boot dreigen te vallen. Want zij kunnen wel wat extra steun gebruiken. Sharing is caring, daar geloven we in.


Hoe maakt Bruut sociale impact?


Bruut steunt 7 Billion Presidents, een community van positieve denkers. Samen komen we in actie voor subcultuur, vrijplaatsen en het verbeteren van saamhorigheid en leefbaarheid.
Ook dragen we een steentje bij aan klimaattransitie. Samen brouwen we een mooie toekomst voor iedereen.

Maar Bruut doet nog meer.

Bruut kiest ieder jaar een aantal lokale initiatieven, die wel wat steun kunnen gebruiken.

In 2022 was Bruut sponsor van De Buurtcamping Oosterpark en we gaven een bijdrage aan de LFTFLD RETURNS expositie in het Vrijpaleis, Amsterdam.

Bruut sponsort kleinschalige projecten maar helpt ook mensen die dat nodig hebben.
Heb jij een buurvrouw die een busabonnement nodig heeft om haar kleinkinderen te bezoeken? Ken jij een mantelzorger die je een keer in het zonnetje wil zetten? Of is er een initiatief om jouw buurt leefbaarder te maken dat geld tekort komt? Of het nu om kleine of grote goede doelen gaat, Bruut helpt graag! Laat het ons weten op bruutdeelt@bruutbier.nl en maak samen met Bruut sociale impact.

Drink Bruut en maak sociale impact.

In de webwinkel kun je een bierpakket bestellen waarmee je onze doelen steunt door verfrissend lekker bier te drinken.