Bier brouwerij Amsterdam


Samenwerken is leuk. Regelmatig brouwen we samen met andere brouwers collab-batches.

Flabbergasted. Nog meer prijzen voor Bruut in de Brussels Beer Challenge 2018.

Awards in de Dutch Beer Challenge.

We zagen potentie, klommen in de pen en pitchten onze plannen voor een duurzame brouwerij met proeflokaal.

Meten oorspronkelijke densiteit van het wort (O.D.).

Onze brouwinstallatie, operationeel vanaf mei 2018.

Helder wort, kijkglas.

Blik in de maischkuip, koken van het wort.

Bruut biervilt.

Sixpack met assortiment speciaalbieren van brouwerij Bruut.

Kleinschalige brouwerij met proeflokaal & bar in Amsterdam

In 2018 is onze eigen onafhankelijke brouwerij met zonnig terras en proeflokaal gerealiseerd! Het Cruquiusgebied rondom de brouwerij transformeert op dit moment van een industriële zone naar een levendig woon-werkgebied. In het hart van het voormalig havengebied hebben we de ideale thuishaven gevonden voor onze kleinschalige bierbrouwerij en bar.

Brouwcafé Bruut

Bruut Brouwcafé gaat het heten. Veel, maar niet alles draait bij ons om bier. Vandaar het woord 'café' in de naam.
We schenken mooi bier uit eigen ketels, maar ook interessante brouwsels van andere brouwers uit de buurt of exoten die een podium verdienen. Met twee roulerende gastkranen in het café valt er voor de liefhebber iedere maand iets nieuws te ontdekken.

Proef lokaal!

Wat je van dichtbij haalt kan bijzonder lekker zijn! We hebben naast bier een kwalitatief goed aanbod sterk, verrassende frisdranken en eigenzinnige snacks van lokale kookkunstenaars. Op de wijnkaart staan bijzonder lekkere kwaliteitswijnen van kleine producenten die hun vak verstaan. Kortom: wat je in ons café proeft zal direct opvallen.

Brouwerij Bruut, in het kort.

In 2014 kwamen onze eerste bieren op de markt gebrouwen in de ketels van andere brouwerijen. En sinds augustus 2018 brouwen we one-offs en specials in onze eigen brouwinstallatie in Amsterdam. Heel bewust hebben wij voor een kleine brouwinstallatie gekozen. Zodat er ruimte is voor experiment en je in verbinding blijft staan met het product. Mocht je als collega brouwer geïnteresseerd zijn in het Brewiks brouwsysteem en een keer proef willen draaien in onze brouwerij, neem dan contact met ons op. We vertellen er graag over en kunnen je in verbinding stellen met bevlogen mensen die je kunnen begeleiden met de oprichting en installatie van een eigen brouwerij.

Ambacht bierbrouwen in beeld

We laten graag zien hoe we op een duurzame manier zonder toevoegingen artisanale bieren brouwen. Zonder haast, en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen.

In de brouwerij zullen we geen grote hoeveelheden brouwen, we vinden het leuker om te experimenteren en hebben gekozen voor een installatie die dat mogelijk maakt. Bijzondere creaties en eenmalige recepten. Je proeft ze in het brouwcafé. Kom vanaf augustus 2018 langs bij ons in Amsterdam.