Bier brouwerij Amsterdam


Bierkwaliteit krijgt steeds meer aandacht. Onze bieren worden gemaakt met de modernste brouwtechnologie om te voldoen aan de kwaliteit waar de markt om vraagt.

2020 - Al onze core-bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Anders! (BE).

Bruut heeft verschillende bieren ontwikkeld met dry-hopping. Koude extractie is een delicaat proces.

Ongewenste deeltjes geven instabiel bier en worden daarom na de fermentatie en het dry-hoppen verwijderd door de biercentrifuge.

Meten oorspronkelijke densiteit van het wort (O.D.).

Helder wort, kijkglas.

Blik in de maischkuip, koken van het wort.

Speciaalbier vers uit de tank dezelfde dag geleverd aan retailer

Vers, goed- en doordrinkbaar craft bier, daar gaat het om.

2018 - Collab brouwen met brouwerij De School.

2018 - Bruut Brouwcafé

Flabbergasted. Nog meer prijzen voor Bruut in de Brussels Beer Challenge 2018.


Bruut Bier in 2020...

Bruut heeft zich in februari van 2020 losgekoppeld van de Brouwerij in het Insulinde huisje op het Cruquiuseiland die onder een andere naam verder gaat.

Motivatie door zingeving, meesterschap en autonomie.

Er breekt een nieuw hoofdstuk aan voor Bruut. We willen versterken waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en waar de wereld om ons heen beter van wordt. De komende tijd gaan wij op zoek naar een plek waar we een kleinschalige bierbrouwerij met bar kunnen vestigen. Liefst geen gladgestreken plek, maar een locatie waar we kunnen experimenteren met gerecyclede bouwmaterialen en duurzame brouwmethoden. Weet jij een rafelrandje met mogelijkheden, of heb je goede ideeën, laat het ons dan weten.


Een beetje meer non-profit

Door samen te werken met de beweging 7 Billion Presidents wil Bruut een bijdrage leveren aan een duurzamere, leukere en meer ontspannen wereld. In cafés, restaurants en bij onszelf kan er Bruut bier gekocht worden. Een deel van de winst gaat vervolgens naar zonnepanelen en electrisch vervoer. Met ieder Bruut biertje dat je drinkt ben je dus goed bezig en draag je bij aan de Romantisch Kapitalistische ideeën van 7 Blillion Presidents.