Bier brouwerij Amsterdam


Samenwerken is leuk. Regelmatig brouwen we samen met andere brouwers collab-batches.

Flabbergasted. Nog meer prijzen voor Bruut in de Brussels Beer Challenge 2018.

Awards in de Dutch Beer Challenge.

We zagen potentie, klommen in de pen en pitchten onze plannen voor een duurzame brouwerij met proeflokaal.

Meten oorspronkelijke densiteit van het wort (O.D.).

Onze brouwinstallatie, operationeel vanaf mei 2018.

Helder wort, kijkglas.

Blik in de maischkuip, koken van het wort.

Bruut biervilt.

Sixpack met assortiment speciaalbieren van brouwerij Bruut.

Kleinschalige brouwerij met proeflokaal

In 2018 is onze eigen onafhankelijke brouwerij met zonnig terras en proeflokaal gerealiseerd! Het Cruquiusgebied rondom de brouwerij transformeert op dit moment van een industriële zone naar een levendig woon-werkgebied. In het hart van het voormalig havengebied vonden we de ideale thuishaven voor onze kleinschalige bierbrouwerij en bar.

Het Brouwcafé

Bij het Brouwcafé draait veel, maar niet alles om bier. Vandaar het woord 'café' in de naam.

Er is bier uit de eigen ketels, maar ook interessante brouwsels van andere brouwers komen aan bod. Met een roulerend aanbod valt er iedere maand iets nieuws te ontdekken.

Brouwerij Bruut, in het kort.

In 2014 kwamen onze eerste bieren op de markt gebrouwen in de ketels van andere brouwerijen. En sinds juni 2018 brouwen we one-offs en specials in onze eigen brouwinstallatie in Amsterdam. Heel bewust hebben wij voor een kleine brouwinstallatie gekozen die het café voorziet van eigen gebrouwen speciaalbier. Zo is er ruimte voor experiment en je blijft in verbinding staan met het product. In 2020 splitsen we het biermerk Bruut Bier af van het Brouwcafé dat verder zal gaan onder een nieuwe naam. Onze brouwmeester Ward blijft de bieren in het café brouwen. Bij Bruut zullen we ons meer gaan focussen het vergroten van onze naamsbekendheid. We denken dat er veel ruimte ligt om ons merk verder op te bouwen. Daarnaast kun je de komende tijd meer collabs verwachten en vanaf 2020 zullen we enkele keren per jaar seizoensbieren uitbrengen.