Bier brouwerij Amsterdam


Samenwerken is leuk. Regelmatig brouwen we samen met andere brouwers collab-batches.

Flabbergasted. Nog meer prijzen voor Bruut in de Brussels Beer Challenge 2018.

Awards in de Dutch Beer Challenge.

We zagen potentie, klommen in de pen en pitchten onze plannen voor een duurzame brouwerij met proeflokaal.

Meten oorspronkelijke densiteit van het wort (O.D.).

Onze brouwinstallatie, operationeel vanaf mei 2018.

Helder wort, kijkglas.

Blik in de maischkuip, koken van het wort.

Bruut biervilt.

Sixpack met assortiment speciaalbieren van brouwerij Bruut.


Kleinschalige brouwerij met proeflokaal

In 2018 is onze onafhankelijke brouwerij met zonnig terras en proeflokaal gerealiseerd.

Vanuit de behoefte om bij te dragen aan een groter geheel heeft Bruut zich in februari van 2020 losgekoppeld van de Brouwerij in het Insulinde huisje op het Cruquiuseiland die onder een andere naam verder gaat.

Motivatie door zingeving, meesterschap en autonomie.

Er breekt een nieuw hoofdstuk aan voor Bruut. We willen versterken waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en waar de wereld om ons heen beter van wordt. De komende tijd gaan wij op zoek naar een plek waar we een kleinschalige bierbrouwerij met bar kunnen vestigen. Liefst geen gladgestreken plek, maar een locatie waar we kunnen experimenteren met gerecyclede bouwmaterialen en duurzame brouwmethoden. Weet jij een rafelrandje met mogelijkheden, of heb je goede ideeën, laat het ons dan weten.


Een beetje meer non-profit

Door samen te werken met de beweging 7 Billion Presidents wil Bruut een bijdrage leveren aan een duurzamere, leukere en meer ontspannen wereld.
Voor iedere hectoliter (100L) die we brouwen, zal Bruut gemiddeld € 40,- in schone energie steken. In cafés, restaurants en bij onszelf kan er Bruut bier gekocht worden. Een deel van de winst gaat vervolgens naar zonnepanelen. Met ieder Bruut biertje dat je drinkt ben je dus goed bezig en draag je bij aan de Romantisch Kapitalistische ideeën van 7 Blillion Presidents.