Bruut Bier

Bier

FIER.3
FIER.3 is een sappige Session Pale Ale van 4,3%. Een droog bier zoals je van ons gewend bent, niet extreem, maar wel complex en verleidelijk.  Bruut veel frisse fruitige goedheid en een hoppunch waar we FIER op zijn. Een gelaagd bier extreem veel te bieden heeft voor het lage alcoholpercentage van slechts 4.3%.

Wees FIER!

fier.3-bruut-bier-session-pale-ale-speciaalbier-amsterdam
STENNIS
(2de prijs – bierverkiezing 2015 – BESTE bier van Noord-Holland).

(bekijk de uitzending)

Een pils mag gewoon bovengistend zijn. Stennis is een krachtige ongefilterde blonde met een frisbittere twist en uitnodigende afdronk.

Eenvoud Siert. Gebrouwen op basis van een pilsrecept en bij een hoge temperatuur vergist met een neutrale gistsoort. De drie verschillende hopgiften komen hierdoor goed tot hun recht en geven diepte en een frisse meerlaagse rijkdom.  Hij is crisp, fruitig en brutaal hoppig in de afdronk. Een stevige dorstlesser.

Aanbevolen drinktemperatuur 5-8 ºC.
Biertype: stoombier.

Klik hier voor: Fiche Technique Stennis

stennis-bruut-bier-ambachtelijke-pilsner-frisbitter
EIGENWEISS

Is een eigengereid tarwebier, OPGEFRIST met limoen, sereh en koriander.
What’s in a name? Hefe Weis, ..Weiss, ..Weisse, ..Weizen of toch Witbier?
Hij is buiten de lijntjes gebrouwen en een echte HYBRIDE. Behoorlijk EIGENWEISS.

Klik hier voor: Fiche Technique Eigenweiss

eigenweiss tarwebier witbier bruut bier
VOGT

Veel droger en frisser kan bier niet gebrouwen worden. Vogt is een moderne variant van een Best Bitter. Extreem doordrinkbaar, vandaar de naam, en zo dorstlessend, dat het bijna een alternatief voor water zou kunnen zijn.

De fruitige exotische hoppen Amarillo en Centennial geven een heerlijke geur van vers citrus die we blenden met een subtiele karamelsmaak die vanuit de mout afkomstig is.

vogt-english-bitter-bruut-bier-hydraterend-dorstlessend
SAISON BRÛÛT (2de prijs – bierverkiezing 2016 BESTE bier van Noord-Holland).

Een eigentijdse versie van een klassieke Belgische saison. Een kurkdroog bier met Europese hoppen en funky gist.

Saison is  een licht, lichtzurig, droog en stevig gehopt seizoensbier dat traditioneel tijdens de winterperiode op Belgische boerderijen in de provincie Henegouwen gebrouwen werd (vanaf begin 19e eeuw).  Het bier werd vervolgens in de zomer geserveerd aan de werkers op de boerderij, vaak als onderdeel van hun loon en een veilig alternatief voor water.

Waarschijnlijk omdat de boeren te druk waren met boeren, zijn er geen recepten uit die tijd op schrift gesteld nog bewaard gebleven. De saisons van nu zijn dus allemaal saisons in hedendaagse stijl en een ode aan de oersmaak van haar vroege voorlopers.

Klik hier voor: Fiche Technique Saison BRÛÛT

saison-bruut-bier-amsterdam1
GAJES

We zijn enorm trots! Gajes veroverde op 23 maart een gouden medaille in de categorie zwaar blond bij de Dutch Beer Challange 2016.

Vervolgens is GAJES op 19 mei verkozen tot ‘Het beste bier van Nederland 2016’ tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier.

Gajes is niet voor doetjes. Een stevig gehopt bier met een zuiver-bitter citrusprofiel.

Gajes bevat een fraaie blend van Europese hop en Amerikaanse C-hoppen. Tijdens de lagering heeft het jongbier dry-hopping ondergaan. Dry-hopping (drooghoppen of koudhoppen) is een techniek die vooral aromatische componenten uit de hop toevoegt aan het bier en Gajes daarmee een bijzonder krachtige hop-gelaagdheid geeft.

Klik hier voor:  Fiche Technique Gajes

gajes-bruut-bier-beste-bier-nederland-2016
SOELAAS

Een soepele sterke blonde met een fruitig karakter. Drie verschillende hopgiften geven dit bier zachte bitters. De gist voegt fruitige aroma’s toe en maakt Soelaas in onze ogen tot een waar vergistingswonder.

Klik hier voor: Fiche Technique Soelaas

etiket-soelaas-sterke-blonde-bruut-bier
Wil je Bruut bier bestellen of weten waar we bij jou in de buurt verkrijgbaar zijn, kijk dan hier

Wil je weten welke verkoopprijs wij adviseren?