Bruut Bier

Brouwerij Amsterdam

Bruut Bier is een kleinschalige brouwerij in Amsterdam.

BRUUT brouwt frisse toegankelijke speciaalbieren op ambachtelijke wijze. De productie houden we bewust kleinschalig en we gaan zo veel mogelijk duurzaam te werk.

Onze bieren bier worden niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en hergisten op fles. Hierdoor evolueert het bier langzaam en ontstaat er een natuurlijke variatie in smaak (smaakevolutie).

Het gaat ons om goede smaak en de voldoening die we putten uit het ambacht en niet om het verkopen van zo veel mogelijk hectoliters. Wij zijn er van overtuigd dat je dit proeft in onze bieren. In 2014 heeft BRUUT de bieren Stennis en Lazarus op de markt gebracht. Begin 2015 komen we met twee frisse nieuwe bieren in de bierstijlen tripel en kölsch.

Als alles meezit openen we in de loop van 2016 een nieuwe brouwerij in Amsterdam. Een kleinschalige nanobrouwerij in het fort op Vuurtoreneiland. Hier zullen we naast de productie van onze eigen bieren, nieuwe recepturen combineren met de gerechten die geserveerd worden in Het Zomerrestaurant. En er zijn plannen om in het fort workshops te geven aan bier brouwers in spe.

Op de pagina “steun bruut!“ vind je meer informatie over onze toekomstplannen. Tevens heb je de mogelijkheid om ons te steunen met een kleine donatie waarmee we in 2016 een kleinschalige brouwerij in de bunkers van het fort op Vuurtoreneiland willen realiseren.