Bier proeflokaal in AmsterdamVanaf medio 2018 ben je van harte welkom om onze bieren te komen degusteren. Ons bier proeflokaal opent dan haar deuren en zal gevestigd zijn in het voormalige Insulinde Huisje op het Cruquiuseiland in Amsterdam.

Een historisch pand met een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Huisje Insulinde begint meer dan een eeuw geleden in het Javaanse plaatsje Banyuwangi. Daar werd in 1913 de Oliefabriek Insulinde opgericht, een onderneming die gespecialiseerd was in de productie van kokosolie. Huisje Insulinde in Amsterdam deed dienst als hoofdkantoor van de onderneming.

Het vervallen Insulinde Huisje wordt op dit moment in oude glorie opgebouwd en zal straks het indrukwekkende decor vormen van ons proeflokaal. Hier zullen we de bieren die we brouwen voor je tappen aan de bar. Ook hebben we geselecteerde bieren van collega-brouwers op tap, bieren die we zelf opvallend of interessant vinden en die we daarom graag aan je serveren.

Zowel zomers als 's winters is ons riante terras in het postzegelpark voor het proeflokaal een heerlijke groene plek om artisanaal gebrouwen bieren te degusteren.

Het draait natuurlijk om bier, maar we serveren ook goede wijn van Sprezzatura, verschillende soorten ambachtelijk geproduceerde kaas, worst en andere hartigheden.

brouwerij Bruut huisje insulinde Amsterdam

Buiten de lijntjes gebrouwen

In ons proeflokaal aan de Cruquiusweg vind je naast ons proeflokaal ook een kleinschalige bierbrouwerij. Elke week brouwen we hier meerdere kleine batches craft bier. We houden van het experiment en committeren ons niet aan stijlvoorschriften of opvattingen van de gevestigde orde. Met interessante bieren als gevolg en een prachtige plek om daarvan te genieten, hopen we onze gasten een unieke bier-degustatie te bieden.

Proeflokaal++ | De Brewpub

De Brewpub wordt een plek waar non-conformistisch bier uit de kranen stroomt, onnodige betutteling ver te zoeken is en de wijzers van de klok niet in je nek hijgen. Een plek waar jij je prettig voelt.

Dranklokaal met uitgesproken sfeer
We exposeren doorlopend werk van lokale kunstenaars en creaties van kleine zelfstandigen. De kunst aan de muur of het geëxposeerde interieur in het proeflokaal van Bruut is tevens te koop.

Micro-boetiek
Er is een micro-boetiek met een selectie aan streekproducten; goede wijn, zojuist gebrande koffiebonen, vers getapt craft-bier om mee te nemen, ambachtelijke cadeaus en meer.

Voor buurtbewoners die op zoek zijn naar iets lekkers of een artisanaal cadeau hebben we een wisselend assortiment met bijzondere streekproducten.

Verbinden en samenwerken
Overdag bieden we zzp-ers prettige flexplekken en zo nu en dan organiseren we bierproeverijen of symposia op gebied van gisten, fermentatie, en bierbrouwen.

Programmering
Bij ons geen bier met eenheidsworst, want het proeflokaal is tevens onze huiskamer, maar dan met een knipoog. Het zal fungeren als podium voor bandjes, schrijvers en dichters. We organiseren open mic avonden en op onregelmatige tijden is er feest.

In mei trappen we af met een knaller. Kom ook naar onze fuif en gun jezelf proeftijd om te kijken of dit je nieuwe stamkroeg wordt.

Take-away
Deze maand op de take-away-tap: (start augustus 2018).

Openingstijden proeflokaal: zo, ma, di, wo, do 14:00 – 22:00 uur, vr 14:00 - 24:00, za, 12:00 – 24:00. Ook op alle feestdagen.

Reserveren is niet mogelijk, gezellig aanschuiven natuurlijk wel.

Steun Bruut | Steunen, Investeren of crowdfunden

Met een mooie locatie en prachtige plannen op zak ligt er nu een concrete investeringsbehoefte op tafel. We hebben hulp nodig bij het financieren van de verbouwing van Huisje Insulinde en de realisatie van het proeflokaal.


Alle hulp is welkom. Heb je brute ideeën of suggesties? Of ben je investeerder en ben je gemotiveerd om ons verder te brengen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

In de webwinkel kun je bieren bestellen waarmee je de aanschaf van onze brouwinstallatie en de realisering van onze toekomstplannen ondersteunt.