Bierbrouwerij en bar in Amsterdam


Je bent natuurlijk van harte welkom om onze bieren te komen degusteren in het brouwcafé. We zijn gevestigd zijn in het Insulinde Huisje op het Cruquiuseiland in Amsterdam.

Een historisch pand met een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Huisje Insulinde begint meer dan een eeuw geleden in het Javaanse plaatsje Banyuwangi. Daar werd in 1913 de Oliefabriek Insulinde opgericht, een onderneming die gespecialiseerd was in de productie van kokosolie. Huisje Insulinde in Amsterdam deed dienst als hoofdkantoor van de onderneming.

Het vervallen Insulinde Huisje wordt op dit moment in oude glorie opgebouwd en zal straks het indrukwekkende decor vormen van onze brouwerij & bar. Hier zullen we de bieren die we brouwen voor je tappen aan de bar. Ook hebben we geselecteerde bieren van collega-brouwers op tap, bieren die we zelf opvallend of interessant vinden en die we daarom graag aan je serveren.

Zowel zomers als 's winters is ons riante terras in het postzegelpark voor het proeflokaal een heerlijke groene plek om artisanaal gebrouwen bieren te degusteren.

Het draait natuurlijk om bier, maar we serveren ook goede wijn, sterk & gedestilleerd. De snackliefhebber kan ook prima uit de voeten in het brouwcafé want we serveren we mooi dingen van diverse lokale kookkunstenaars.

brouwerij Bruut huisje insulinde Amsterdam

Buiten de lijntjes gebrouwen

In ons brouwcafé aan de Cruquiusweg vind je naast het café ook een kleinschalige bierbrouwerij. Elke week brouwen we hier meerdere kleine batches craft bier. We gaan er volop experiment en committeren ons niet aan stijlvoorschriften of opvattingen van de gevestigde orde. Met interessante bieren als gevolg en een prachtige plek om deze te drinken, bieden we onze gasten een unieke plek om specaabieren te degusteren.

Brouwcafé: een proeflokaal ++...

Het brouwcafé wordt een plek waar non-conformistisch bier uit de kranen stroomt, onnodige betutteling ver te zoeken is en de wijzers van de klok niet onnodig in je nek hijgen.

Verbinden en samenwerken

Overdag bieden we vergaderruimte en uiteraard organiseren we zo nu en dan bierproeverijen of symposia op gebied van gisten, fermentatie, en bierbrouwen.

Programmering
Bij ons geen bier met eenheidsworst, want het proeflokaal is tevens onze huiskamer, maar dan met een knipoog. Het zal fungeren als podium voor bandjes, schrijvers en dichters. We organiseren open mic avonden en op onregelmatige tijden is er feest.

In augustus trappen we af. Kom ook naar deze knalfuif en gun jezelf de nodige proeftijd om te kijken of dit je nieuwe stamkroeg wordt.

Take-away
Deze maand op de gast-tap: Extra Stout van brouwerij van Vollenhoven & Berlinersaurus van brouwerij Poesiat & Kater.

Openingstijden proeflokaal: ma, di, wo, do 15:00 – 24:00 uur, vr 15:00 - 01:00, za, 14:00 - 01:00, zo 14:00 - 24:00.

Ook op alle feestdagen.

Reserveren is niet mogelijk, gezellig aanschuiven natuurlijk wel.

Steun Bruut | Steunen, Investeren of crowdfunden

Met een mooie locatie en prachtige plannen op zak ligt er nu een concrete investeringsbehoefte op tafel. We hebben hulp nodig bij het financieren van de verbouwing van Huisje Insulinde en de realisatie van het proeflokaal.


Alle hulp is welkom. Heb je brute ideeën of suggesties? Of ben je investeerder en ben je gemotiveerd om ons verder te brengen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

In de webwinkel kun je bieren bestellen waarmee je de aanschaf van onze brouwinstallatie en de realisering van onze toekomstplannen ondersteunt.

Contact opnemen:
brouwcafe@bruutbier.nl