Nieuws

Bruut stapt over op duurzaam fust

Share:
duurzame fusten

Van verbrandingsoven naar hergebruik

Bruut was al een tijdje op zoek naar een duurzaam fust om op af te vullen. Het was een doorn in ons oog. Het afvullen van ons bier op one-way PET vaten. Deze fusten zijn volledig recyclebaar. De producenten pronken met mooie teksten op hun websites, maar helaas worden ze in de praktijk bij het grofvuil gestort omdat dit per kiloton de goedkoopste verwerkingsmethode is. Ze worden niet hergebruikt maar belanden ‘gewoon’ in de verbrandingsoven. Hoe met deze enorme berg afval om te gaan?

hervulbare 20L bierfusten

Het liefst zouden we op stalen fusten afvullen. Maar kun je als kleine producent een efficiënte retourketen realiseren met een eigen fustenpark? Het is vrij lastig en kostbaar om als kleine brouwer een individuele fusten-recycle-keten op te starten. Bruut heeft landelijke dekking. Hoe komen al die vaten op tijd weer terug zodat je ze efficiënt in kunt zetten? Voor een kleine brouwer als Bruut is dit een logistieke nachtmerrie.

Ook is initiële investering in eigen grote hoeveelheid eigen fusten fors. In een tijd dat craftbier kampt met vele uitdagingen waren dit redenen om het moment van het overstappen op stalen vaten voor ons uit te schuiven.

De fustenpool van kegs united

Kegs United bleek voor ons de oplossing te hebben. Zij maken het gebruik van een hervulbaar duurzaam fustvoor Bruut en vele andere brouwers mogelijk.

Hoe werkt het? Kegs United is een revolutionaire fustenpool die logistieke efficiëntie bereikt door middel van standaardisatie. Alle huurders gebruiken dezelfde fusten, onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten. Dit zorgt voor een consistente en uiterst efficiënte werkwijze.

Kegs United is een samenwerkingsinitiatief zonder winstoogmerk en heeft het doel om met elkaar efficiëntie in de retourketen te bevorderen. Dit zorgt voor lagere kosten voor brouwerijen en draagt bij aan een duurzamere bierketen.

Vanaf oktober vult Bruut af op een duurzaam fust

Vanaf oktober 2023 vullen we Gajes af op herbruikbare duurzame fusten en gaat Bruut de inzet van one-way (wegwerp) fusten drastisch verminderen! We hebben het doel om al onze bieren voor het einde van 2024 opde fusten van Kegs United af te vullen. Een lang gekoesterde wens is gaat in vervulling.

nieuwsBRIEF

NIEUWE BIEREN, EVENTS & AANBIEDINGEN

Altijd op de hoogte - Aanbiedingen op maat

Welkom,
we moeten het even vragen, ben je ouder dan 18?