Dit is Bruut!


Bruut?!

Bruut is een (nano)brouwerij in Amsterdam. Bij Bruut draait het niet zozeer om een grootschalige productie, maar om plezier hebben in wat je doet en natuurlijk om goed-, vers craftbier. We zijn grenzeloos gepassioneerd en doen ons best om een verschil te maken met relatief droge ongefilterde bieren. We zijn daarom super trots dat de bieren van Bruut niet onopgemerkt zijn gebleven en je ze op steeds meer plekken kunt drinken.

Wat maakt het Bruut?

Pas du Poespas! Bruut onderscheidt zich met frisse ongefilterde bieren die niet worden gepasteuriseerd. Ongepolijst speciaalbier waarvan dDe recepten zijn gestoeld op de Belgische traditie van het ambacht bierbrouwen en die tegelijkertijd worden verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. We experimenteren en leren van de fouten die we maken. De bieren van Bruut hebben altijd heel wat klassieke eigenschappen en zijn vernieuwend tegelijk.

Duurzaam

We willen versterken waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en waar de wereld om ons heen beter van wordt.

Duurzaam en met aandacht, dat is daarom volgens ons dé manier om goed bier te brouwen. We vinden onder andere dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Al onze recepturen worden om die reden zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen.

In februari van 2020 is Bruut samenwerking aangegaan met 7 Billion Presidents.

Hiermee wil Bruut een bijdrage leveren aan een duurzamere, leukere en meer ontspannen wereld. In cafés, restaurants en bij onszelf kan er Bruut bier gekocht worden. Een deel van de winst gaat vervolgens naar zonnepanelen en andere duurzame initiatieven. Met ieder Bruut biertje dat je drinkt ben je dus goed bezig! Binnenkort volgt er meer informatie over de samenwerking met 7 Billion Presidents.

Anno 2014: Hoe zijn we gestart?

In 2014 hebben we voor het eerst eigen recepten in het “groot” gebrouwen bij Brouwerij De Praght in Dronten. Hier hebben we met vallen en opstaan geleerd hoe we de installatie van een microbrouwerij zelfstandig bedienen.

Voor goede raad kunnen we terecht bij diverse meesters en enthousiastelingen in de çraftbierwereld. Daarnaast hebben meerdere brouwopleidingen het nodige inzicht verschaft in fermentatieprocessen en het management van de mout- en bierbereiding.

Steun Bruut

In de webwinkel kun je een bierpakket bestellen waarmee je de productie van lokaal speciaalbier ondersteunt.