Dit is Bruut!


Bruut?!

Bruut is een (nano)brouwerij in Amsterdam. Bij Bruut draait het niet zozeer om een grootschalige productie, maar om plezier hebben in wat je doet en natuurlijk om goed-, vers craftbier. We zijn super trots dat de bieren van Bruut niet onopgemerkt zijn gebleven en je ze op steeds meer plekken kunt drinken.

Wat maakt het Bruut?

Pas du Poespas! Bij Bruut wordt er geen laatste hype ingeblikt of gebotteld. Daarvan is er wat ons betreft al te veel. We brouwen frisse ongefilterde bieren die niet worden gepasteuriseerd. Toegankelijk ongepolijst speciaalbier waarvan de recepten op de Belgische leest zijn gestoeld. Tegelijkertijd worden de bieren verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Dat maakt ze beheerst, vernieuwend en interessant tegelijk.

Duurzaam - What we have, we will share

Bruut steunt graag lokale initiatieven die streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar kent, groet, en helpt.

Bruut werkt onder andere samen met 7 Billion Presidents

Een deel van de gegenereerde winst komt ten uiteindelijk goede aan ons allemaal. Hiermee levert Bruut een kleine bijdrage aan een duurzamere, leukere en meer ontspannen wereld. In cafés, restaurants en bij onszelf kan er Bruut bier gekocht worden. Een deel van de winst gaat vervolgens naar zonnepanelen of andere initiatieven van 7 Billion Presidents. Met ieder Bruut biertje dat je drinkt ben je dus goed bezig!

Duurzamer bierbrouwen; wat doet Bruut?
Bier meer is dan gebotteld vocht met alcohol. Het is een natuurproduct met een eigen verhaal. Speciaalbier moet de gelegenheid krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. De bieren van Bruut worden zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. Zo kiezen we bijvoorbeeld bewust voor een tweede gisting op fles en voegen we geen industriële koolstofdioxide onder druk toe om het bier te voorzien van prik en daarmee het brouwproces te versnellen. Door gebruik te maken van de natuurlijke koolstofkringloop komen er veel minder broeikasgassen vrij dan bij industrieel gecarboniseerde bieren.

2014: Hoe is Bruut gestart?

In 2014 heeft Bruut de eerste bieren in het “groot” gebrouwen bij Brouwerij De Praght in Dronten. Hier hebben we met vallen en opstaan geleerd hoe je de installatie van een microbrouwerij zelfstandig bedient.

Voor goede raad kan Bruut rekenen op de steun van diverse brouwmeesters en enthousiastelingen in de çraftbierwereld. Daarnaast hebben twee brouwopleidingen in België de nodige inzichten verschaft in fermentatieprocessen en bierbereiding.

Steun Bruut

In de webwinkel kun je een bierpakket bestellen waarmee je de productie van lokaal speciaalbier ondersteunt.