Dit is Bruut!


Bruut?!

Bruut is een (nano)brouwerij in Amsterdam. Bij Bruut draait alles om plezier en niet zozeer om een grootschalige productie. We zijn grenzeloos gepassioneerd over bier en halen alles uit de kast, tot in het kleinste detail. We zijn daarom super trots dat de bieren van Bruut niet onopgemerkt zijn gebleven en de liefhebber ze op steeds meer plekken kan drinken.

Wat maakt het Bruut?

Pas du Poespas! Bruut onderscheidt zich met frisse ongefilterde bieren die niet worden gepasteuriseerd. De recepten zijn gestoeld op de Belgische traditie van het ambacht bierbrouwen en worden tegelijkertijd verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. We experimenteren veelvuldig en leren van de fouten die we maken. Hierdoor hebben de bieren van Bruut heel wat klassieke eigenschappen en zijn ze vernieuwend tegelijk.

Duurzaam

Duurzaam en met aandacht, dat is volgens ons dé manier om goed bier te brouwen. We vinden dat bier de gelegenheid moet krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. Al onze recepturen worden daarom zonder haast gebrouwen, zonder toevoegingen en met respect voor de natuurlijke rijpings- en verouderingsprocessen. We brouwen het liefst met ingrediënten uit de nabije omgeving en Bruut Bier is in hoofdzaak verkrijgbaar als streekproduct.

Anno 2014: Hoe zijn we gestart?

In 2014 hebben we voor het eerst eigen recepten in het “groot” gebrouwen bij Brouwerij De Praght in Dronten. Hier hebben we met vallen en opstaan geleerd hoe we de installatie van een microbrouwerij zelfstandig bedienen.

Voor goede raad kunnen we altijd terecht bij onze mentor Fred (de voormalig brouwmeester van Brouwerij ‘t IJ). Tevens hebben de diverse brouwopleidingen die wij in België volgden hebben ons het nodige inzicht verschaft in fermentatieprocessen en het management van de mout- en bierbereiding.

In de tijd die over blijft lezen we vakliteratuur en experimenteren met nieuwe recepturen.

Steun Bruut

In de webwinkel kun je een bierpakket bestellen waarmee je de productie van lokaal speciaalbier ondersteunt.