Bruut opent brouwerij en proeflokaal op het Cruquiuseiland


Een kleinschalige brouwerij met proeflokaal en groot terras

Er is veel vraag naar de bieren van Bruut. Maar wat tot dusver nog ontbrak was een eigen plek in Amsterdam waar we zelf een deel van de productie ter hand kunnen nemen.

Het Cruquiusgebied in Amsterdam Oost transformeert op dit moment van een industriƫle zone naar een levendig woon-werkgebied. In dit voormalig havengebied hebben we de ideale plek gevonden voor een kleinschalige brouwerij met proeflokaal en groot terras.

De herbouw en uitbreiding Huisje Insulinde is in volle gang. Het karakteristieke pand dat ooit diende als het hoofdkantoor van de N.V. Oliefabrieken Insulinde wordt herbouwd met speciale aandacht voor de het rijke verleden. Wie goed kijkt herkent Javaanse Batik patronen die de brouwerij een exotisch tintje geven.

In februari 2018 wordt het pand opgeleverd en dan starten we direct met de bouw van de brouwerij en het proeflokaal. Als alles meezit plaatsen we begin mei de brouwinstallatie en worden kort daarna de eerste bieren gebrouwen. Het proeflokaal opent half mei haar deuren.