Speciaalbier op locatie in Amsterdam

Bruut verzorgt speciaalbiercatering en bierproevrijen op locatie
01 November 2017

Een bierproeverij bij je thuis of als bedrijfsevenement

Ervaren tappers van Bruut verzorgen op verzoek bierproeverijen en speciaalbiercatering op locatie.


Bierdrinken draait natuurlijk vooral om gezelligheid. Maar er valt veel te leren over de kunst van het proeven. Bij een bierproeverij op locatie reiken we een aantal praktische tips aan, zodat je voortaan beter in staat bent om een bier goed te proeven.

Je kunt eindeloos diep ingaan op het professioneel proeven van bier en er bestaan intensieve trajecten om je op te laten leiden tot een gedegen bierdeskundige. Maar ook in een dag kunnen we je al heel wat wijsmaken over de smaak- en aromacomponenten in bier en over de diverse grondstoffen zoals brouwwater, mout, granen, hop, gist en kruiden.

Een groot aantal smaken in bier zijn afkomstig van gistingsproducten. Andere smaken zijn afkomstig van de mout. Het zijn immers de suikers uit de mout die door de gist wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas.

Na de proeverij weet jij in grote lijnen welke stof verantwoordelijk is voor een bepaalde smaak in een bier. Met deze basiskennis helpen we je op weg om zelf bierkenner te worden.

Degustaties zijn inbegrepen in de prijs van de bierproeverij. Desgewenst kan een bezoek aan de brouwerij van Bruut worden ingepland. Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.